Alles wat je wilde weten over Veganistische Tatoeages

In de afgelopen jaren zijn veganistische tatoeages een fenomeen geworden over de hele wereld. Aangezien veganisme voor zoveel mensen een manier van leven is geworden, is het niet meer dan logisch dat ze congruent blijven met hun overtuigingen door andere delen van hun levensstijl te veranderen. En dat is waar veganistische tatoeages in het spel komen – het is de garantie dat een ander deel van je routine wreedheidvrij wordt voor dieren.

Je kan nu een enorm aanbod van vegan tattoo artiesten online vinden, je moet enkel nog uitzoeken welke het best aan je noden voldoet.

Wat zijn de verschillen tussen veganistische tatoeages en gewone tatoeages?
Zoals de naam al doet vermoeden, zijn er bij veganistische tatoeages geen dierlijke producten betrokken bij een deel van de tatoeage-ervaring. De inkt in traditionele tatoeages heeft dierlijke elementen, zoals glycerine. De glycerine wordt meestal gebruikt als stabilisator, maar het is een dierlijk vet. Verder heb je beenderkool, dat in sommige zwarte inkten kan worden gevonden in de vorm van pigmentatie.

Daarnaast zijn er verschillende nazorgproducten en apparatuur die tijdens het tatoeageproces worden gebruikt. Traditionele tatoeageshops hebben sjabloonpapier dat gemaakt is van lanoline, afkomstig van schapen. Zelfs de verzorgingsproducten zijn niet veganistisch omdat scheerstrips vaak glycerine bevatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *